Tugas dan Tanggungjawab:
- Menyediakan bahan-bahan masakan seperti memotong sayur dan daging, mencuci bahan mentah dan lain-lain.
- Membantu dalam proses memasak dan menyajikan makanan.
- Mengekalkan kebersihan dapur termasuk kawasan memasak dan tempat penyimpanan.
- Menyimpan bekalan dan bahan-bahan masakan dengan rapi dan teratur.
- Membantu dalam pengendalian dan penyimpanan sisa makanan.
- Menyediakan dan mengatur alatan memasak.
- Mengikuti arahan ketua dapur dan bekerjasama dengan pasukan dapur yang lain.
- Memastikan patuh kepada piawaian keselamatan dan kebersihan makanan.
- Melakukan tugas lain yang diberikan oleh ketua dapur atau pengurus restoran.
Keperluan:
- Pengalaman dalam bidang yang sama diutamakan.
- Mampu bekerja dalam pasukan.
- Mempunyai komitmen tinggi terhadap kerja.
- Mempunyai kesihatan yang baik.
- Mampu bekerja dalam tekanan dan waktu yang sibuk.
- Sijil dalam bidang kulinari atau serupa adalah bonus.
Manfaat
- Caruman KWSP, SOCSO dan EIS.
- Makan dan minum disediakan.
- Latihan disediakan
Job Type: Full-time
Salary: RM1,500.00 per month
Benefits:
- Meal provided
- Professional development
Schedule:
- Day shift
Supplemental pay types:
- Attendance bonus
- Overtime pay
- Performance bonus
Ability to commute/relocate:
- Mersing: Reliably commute or planning to relocate before starting work (Required)